Albaola

logo d'Albaola, Fondation Patrimoine Maritime Basque

Albaola
Albaola
Albaola
Albaola
Albaola

Koers gezet naar Pasaia San Pedro

Op 11, 12 en 13 maart 2015 vond het derde Eu Boat-seminarie plaats. Dat initiatief wordt gefinancierd door het Leonardo-programma voor lifelong learning. Organisator was Albaola en plaats van het gebeuren Pasaia San Pedro bij San Sebastián. Drie dagen lang hebben de Europese partners uit Ierland, Frankrijk en België samen nagedacht en gewerkt rond thema’s zoals behoud en doorgeven van traditionele knowhow, onder meer via de beroepsopleidingen die door onze instellingen worden verstrekt, maar ook rond het promoten van de waarden die organisaties zoals de onze voorstaan: solidariteit, gendergelijkheid, verantwoordelijkheid, vrijwilligerswerk... Tot slot kwamen nog het water- en zee-erfgoed aan bod als instrument van persoonlijke ontplooiing en sociale ontwikkeling.

Uiteraard konden alle bezoekers van het seminarie kennismaken met de acties en projecten waarvoor Albaola zich inzet en in het bijzonder de indrukwekkende ‘San Juan’ bewonderen, de perfecte reconstructie van een historische walvisvaarder die werd er gebouwd in het kader van ‘San Sebastián, Culturele Hoofdstad van Europa 2016’.

Partenaires

  logo-anderlecht-nb     logo-gomb-nb    logo-abattoir-nb     logo-coften-nb          logo-missloc-nb     logo-missloc-nb logo-brussels-nb   logo-brussels-nb

Scheikundigestraat 34 - 36 B-1070 Anderlecht T 02 529 00 00 info@euclides.irisnet.be